Art Buchwald - citati

Art Buchwald

Art Buchwald je rođen 1925. godine u obitelji židovskog proizvođača zavjesa, a za vrijeme drugog svjetskog rata je lagao o svojim godinama kako bi se mogao priključiti marincima te boriti na pacifičkom ratištu. Iz rata je izašao sa činom narednika te upisao Sveučilište Južne Kalifornije gdje se prvi put počeo zanimati za novinarstvo.

 

Iako nije stekao diplomu, nedugo nakon toga se zaposlio kao dopisnik "New York Herald Tribunea" u Parizu i stekao veliki ugled pišući članke i kolumne o tamošnjem noćnom životu. Za to razdoblje njegovog života se vezuje i navodna ljubavna afera s Marilyn Monroe koja je zbog njega prešla na judaizam.

 

Art Buchwald se početkom 1960-ih vratio u SAD te nastavio pisati satiričke kolumne, pri čemu su mu omiljena meta bili političari u Washingtonu. Neke od tih kolumni i tekstova su svojevremeno bile objavljivane i u časopisima s područjima bivše Jugoslavije. 1988. godine je Buchwald i sam postao vijest zahvaljujući epskom sudskom sporu kojeg je zajedno s partnerom Alanom Bernheimom pokrenuo protiv filmskog studija "Paramount", tvrdeći da je njegov tekst plagiran kako bi se snimio film "Princ otkriva Ameriku".

 

Art Buchwald je preminuo Januara 17, 2007. godine

Ako vaš muž iznenadno kupi dvogled, znajte da ste dobili novu susjedu.

Ljubav je laka psihička bolest koja se uspješno liječi brakom.

Mnogi muškarci startaju kao gazde, da bi završili kao suvlasnici.

Prijatelja možeš izgubiti na dva načina: pozajmljivanjem novaca ili pravljenjem njegovog portreta. Sretan brak sačinjavaju troje: žena, muž i televizor.

Svaki put kada pomislite da je televizijski program pao na najniže grane pojavi se neka nova emisija koja vas natjera da razmislite gdje je ta najniža grana.

Žene troše novac tako brzo, kao da on izlazi iz mode.