Axl Rose - citati

Axl Rose

Axl Rose (Aksl Rouz) rođen pod imenom William Bruce Bailey. (Vilijam Brus Rouz mlađi), u Lafajetu, Indiana, SAD, 6. februara 1962. američki pjevač. Od 1985. godine je frontmen i pjevač hard rock grupe Guns N' Roses.

 

Njegovi roditelji, majka Sharon E. Bailey i otac William Rose su se rastali kada je Axl imao samo 2 god, a odrastao je u vrlo religioznom okruženju pentekostalne crkve. Majka mu se preudala za očuha Stephana Baileya, tako da je rođeni mali Bruce William dodao očevo prezime Bailley i postao Bruce Bailley, sve do svoje 17. godine života, kada je sam promjenio ime u Axl Rose koje je anagram oralnog seksa (Oral sex).

 

Samim time Axl Rose je za pjesmu "Sympathy for the Devil" jednom izjavio kako su početne riječi zapravo 100% o njemu, jer u imenima Axl Rose, Billiam Bailey, Bruce Bailley ili Bruce William Rose, su sva imena Axla Rosea koja se mogu očitati u toj pjesmi, koja je originalno od Rolling Stonesa, a Gunsi su je obradili za soundtrack filma Intervju s vampirom. Axl u svojoj verziji pjeva Please to meet you, hope you'll guess my name, poigravajući se pogađanjem njegovog punog imena, nakon toliko imena i prezimena.

Bojim se da će jednog dana ovaj bend postati velik, prevelik za sve nas (Guns N'Roses). - 1989. godine

Inače na zadnjem mjestu su mi riječi u pjesmi koju pravim jer želim bit inventivan s glazbom i glazbu staviti na razinu iznad koje se borim protiv nje.

Mnogo ljudi suzdržava svoj bijes nekoliko dana. Ja eksplodiram odmah.

Moji omiljeni likovi iz crtanog su Metallica i Slash.

Obožavam Nine Inch Nails (grupa) i Hip Hop.

Oni (obožavatelji) ne vole kad im dam do znanja da me ne posjeduju. Nekad ni ja sam sebe ne posjedujem. - travanj 1992.

Oprezan sam s ljudima koji uspoređuju Nirvanu i Beatlese. – o Ajaxu Garciji, o kojem se govorilo kao o novom gitaristi Gn'R.

Pa, kao što vidite, biti jebeni psiho slučaj poput mene ima svoje prednosti.

Piće mi šteti grlu.

Ponekad su vam vaši prijatelji ljubavnici, ili su bili jednom.

Sjećam se kad sam bio u srednjoj školi i kad smo govorili o pronalaženju cilja - "da, ja ću ovo, ja ću ono" - svi su samo pokušavali zadiviti učitelja da bi dobili ocjenu. Ako dobiju dobru ocjenu, dobiju džeparac. Ja sam bio kao, "Ne, želim biti u bendu i želim činiti velike stvari." Pa sam dobio jedinicu misleći na velike stvari...

Slash je jednom rekao da Bog nije htio da se mi dogodimo...

U svijetu koji nije stvorio, prošao bi kao da je njegov, pola čovjek, a pola zvjer, ne znam što je to, ali je uvrnuto i ljuto i zove sebe Slash. - o Slashu

Život je sranje, ali na lijep način.

Znam da mogu uraditi bolje od toga.